Quan vaig decidir començar a estudiar japonès, vaig començar a mirar quines opcions tenia per poder-ho fer. Ja de seguida em vaig topar amb la primera barrera: tots el cursos de japonès es feien bastant lluny d’allà on vivia. El més propers eren, i de fet encara són, a Barcelona. D’aquestos destaquen el que s’ofereix a l’Escola Oficial d’Idiomes de drassanes i l’altre a Casa Asia.

L’Escola Oficial d’Idiomes té l’avantatge de que comparat amb les altres escoles d’idiomes que fan cursos de japonès és de les més barates però això si, et foten canya o sigui que has de ser molt constant. L’únic inconvenient és que resulta bastant difícil accedir-hi. Cada any es realitza un sorteig on s’hi presenten més de 1000 persones sol·licitant entrar al curs de japonès però només uns pocs afortunats ho aconsegueixen. Si tens moltíssima sort entres a la primera però lo més normal es que ho hagis d’intentar varis cops. Tot depèn de la sort que tinguis. Vist aquest panorama, el millor que pots fer és provar d’accedir al segon curs. Per fer-ho, recomano buscar-se algun curs de japonès, com per exemple els del CEO, i aprendre lo suficient com per poder aprovar l’examen que fan per veure si tens el nivell suficient per poder accedir al segon curs.

Pel que fa a Casa Asia, no et trobaràs tants problemes per accedir-hi però això si, comparat amb l’Escola Oficial els preus dels cursos s’incrementen bastant.

El segon escull que vaig trobar-me van ser els horaris dels cursos. Resulta molt difícil i a vegades impossible combinar la Universitat i/o la feina amb el curs de japonès. De fet per mi aquest ha estat el problema més gran que he tingut i pel qual vaig haver de deixar d’estudiar a Casa Asia.

Vista la situació, l’única opció que em queda és la de convertir-me en autodidacta. Per això he de buscar-me recursos on-line per poder aprendre japonès. Una opció possible són els cursos que ofereixen l’Escola d’Idiomes de la UOC que compleixen el requisit de ser on-line i estar en català. Fora d’això, es possible que hi hagi cursos on-line en castellà o català i si algú ho vol els pot deixar en els comentaris. Una altre possible opció es buscar cursos on-line en anglès. Actualment, per aprendre japonès trobaràs força més material en anglès que no pas en català o castellà per lo que considero que és molt recomanable tenir un bon coneixement d’anglès abans de començar amb el japonès. D’aquest forma no hauran de renunciar a un bon recurs d’ensenyament només perquè estigui en anglès. De fet una de les opcions que m’estic plantejant és la que ofereix TextFugu i que està íntegrament en anglès.

Després de fotre-us tot aquest rotllo només em queda per dir que si voleu estudiar japonès, trobareu bastantes opcions per fer-ho i que haureu de triar la que més s’adapti a la vostra situació i disponibilitat però lo més important és que trieu el que trieu, la determinació amb la que afronteu aquest nou repte que és aprendre japonès determinarà en gran mesura l’èxit o el fracas d’aquesta aventura (també va per mi). Així que…Endavant collons!!

Tagged with:
 

Deixa un comentari

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.