Bàsicament es tracta de intercal·lar 30 minuts d’estudi amb 30 minuts d’esbarjo. Es poden fer variacions pel que fa a l’interval de temps però l’important és que es compleixin.

Així doncs comences estudiant 30 minuts (controla el temps amb un cronòmetre o algun rellotge) i un cop s’acabi el temps deixes d’estudiar estiguis on estiguis i et dediques a una altre cosa que t’agradi durant els pròxims 30 minuts. Després tornes a començar un altre període de 30 minuts d’estudi.

Una de les raons per fer això és que deixant una cosa que estas estudiant a mitges fa que vulguis seguir estudiant-la. L’altre és que definint un temps d’estudi farà que t’adaptis a ell i això farà que milloris la teva productivitat ja que en el període de temps que tens resumiràs millor els coneixements que has d’estudiar. També millorarà la teva concentració ja que l’esforç mental de concentrar-te durant 30 minuts en estudiar a fer-ho en 2 hores és diferent.

Pel que fa als intervals d’estudi i de repòs depèn de tu definir quins et van millor depenen de la teva experiència i de la motivació que tinguis aquell dia. Seguidament alguns intervals de temps estudi-descans depenen de la teva motivació:

  • Mode berserk: 90-10
  • Molt motivat: 60-15
  • Motivat: 45-15
  • Normal: 20-20, 30-30, 40-40
  • Poc motivat: 10-10
  • Gens motivat: 5-5

Cal destacar que perquè funcioni és imprescindible que realitzis els descansos sense saltar-te’n cap.

Tagged with:
 

Deixa un comentari

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.