Després d’haver aconseguit algun company per practicar japonès toca poder mantenir-los. Quan es fa una sessió d’estudi ens podem trobar amb tres problemes:

  1. Cap dels dos sap de què parlar perquè no hi ha tema de conversa.
  2. Només un dels dos està disposat a parlar perquè l’altre té massa vergonya per fer-ho.
  3. A tots dos us fa vergonya parlar i tots dos calleu.

Tot això és pot arreglar amb una mica de planificació. Abans de començar una sessió d’estudi, necessites tenir preparat un tema de conversa. Pots parlar de noticies recents, de tu mateix o de altres temes. Sigues creatiu. Quan tinguis un tema triat, fes una llista de paraules que tinguin a veure amb el tema que has triat. En una columna hi poses la paraula en japonès i en l’altre en l’idioma que el teu company vulgui practicar amb tu. Envia-li la llista el teu company i així sabrà de quin tema vols parlar i us pot servir d’estudi abans de la sessió. També pot estar bé preguntar-li algun dubte que tinguis respecte a la llengua japonesa.

Apart de les preparacions anteriors a la sessió d’estudi, també es poden fer varies coses durant la realització d’aquesta sessió. Per exemple, pots controlar el temps que cadascú parla perquè un dels dos no es passi tota l’estona parlant ja que això causaria la sensació de que estas deixant de banda al teu company. Com que també has d’ajudar el teu company a millorar en el seu estudi de l’idioma, si no sent que ell no millora amb tu, no seguirà ajudant-te.

Si conserves els teus companys, podrás passar més temps practicant japonès i no tant buscant nous companys.

Tagged with:
 

Deixa un comentari

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.