Com a últim article, crec, d’aquesta sèrie, parlarem del cervell mandrós respecte el cervell racional. El cervell mandrós vol agafar sempre el camí fàcil. Perquè estudiar si pots veure a la TV o al PC qualsevol sèrie de televisió?

En canvi el cervell racional és el llest. El que t’està dient “Hauries d’estar estudiant japonès en comptes de mirar la tele”.

Malauradament el que acaba guanyant quasi sempre és el nostre cervell mandrós. Tard o d’hora caiem en la temptació de deixar de banda els estudis per divertir-nos. No oblidis que el teu cervell mandrós sempre voldrà agafar el camí fàcil.

Per solucionar-ho, has de fer que la tasca més fàcil sigui la que desitges fer, que en el nostre cas és la d’estudiar japonès.

Suposem que arribes a casa i tens que repassar uns quants kanjis usant el teu SRS. El teu cervell racional sap això però el teu cervell mandrós prefereix mirar la televisió. El resultat és que acabes mirant la televisió perquè és més fàcil. Per solucionar-ho, ens podem desfer de la televisió o en el seu defecte podem desendollar-la i donar-li la volta o guardar-la en un altre lloc. Si després de la televisió, apareix alguna altre cosa que et produeix el mateix efecte, et tocarà fer el mateix que amb la televisió. Quan la acció que vols realitzar és la més fàcil, el teu cervell mandrós i el racional es posaran d’acord per fer-la.

El que en podem extraure, doncs, és que hauríem de fer més fàcil la tasca que hem de realitzar més que no pas les tasques que no hauríem de realitzar. Aquí tens algunes idees que podrien servir-te:

  1. Prepara les teves sessions d’estudi amb antelació de tal forma que no et calgui fer preparacio9ns prèvies i ja sàpigues que has de fer.
  2. Contracta un tutor perquè et controli. És més difícil dir-li a un tutor perquè no has estudiat que no pas dir-t’ho a tu mateix.
  3. Allibera’t de les distraccions tal i com hem comentat al Dia 28.
  4. Imagina’t la tasca completada abans de començar.
  5. Descobreix que és el que et tempta i allibera’t-en.
  6. Amaga tots els rellotges mentre estudies. Sinó el teu cervell mandrós intentarà dir-te “Ja has estudiat X minuts, ja pots parar”.

Però l’habilitat més important és la de detectar quan el teu cervell mandrós està guanyant. Adona’t de què és el que causa que el treu cervell mandrós guanyi i pren cartes a l’assumpte per solucionar-ho.

Tagged with:
 

Deixa un comentari

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.